tirsdag

GAMMELDAGS SØLVKAGE

Står man med nogle æggehvider tilovers er de anvendelige på mange måder og er man i bagehumør er en gammeldags sølvkage en dejlig skærekage at have i huset. Kagen kan overtrækkes med glasur.

Sølvkage er en slags sandkage, der er helt hvid med smag af citron.

Opskriften er fra først i 50erne, præsenteret af Kirsten Hüttemeier.
 

GAMMELDAGS SØLVKAGE

7 æggehvider
250 g sukker
120 g hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
100 g smeltet smør eller mgr.
revet skal og saft af 1/2 citron

Æggehviderne piskes til tykt skum og sukkeret røres heri. Melet sigtes i og røres let rundt- Til sidst kommes det smeltede, afkølede fedtstof i sammen med den revne cirtronskal og saft. Dejen blandes hurtigt sammenog fyldes derpå straks i en form, der er smurt godt og drysset med rasp.

Kagen bages i ovnen ved svag varme, 150 grader, ca. 1 time.
Kan overtrækkes med glasur.

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.