mandag

KANELSTÆNGER

Kanelstænger fra år 1700, må immervæk siges, at have et par år på bagen. Kanelstænger er i dette tilfælde en småkagetype, bestående af aflange stænger strøet med sukker og kanel.

Kirsten Hüttemeier puplicerede opskriften i 1958, hvor hun fandt den i en ældgammel kogebog, oversatte for kvint og lod og gennemprøvede den.
 
 

KANELSTÆNGER

1 æggeblomme
150 g melis
1 3/4 dl fløde
3/4 dl smeltet smør
1 strøget tsk. hjortetaksalt
275 g mel

pynt

æggehvide
kanel
sukker

Æggeblommen røres med sukker, fløden og det smeltede, men afkølede smør tilsættes og til sidst røres mel og hjortetaksalt i. Dejen æltes sammen evt. med ekstra mel. Hviler på et koldt sted, rulles ud og afstikkes til stænger 1 1/2 cm brede og 6 - 7 cm lange. Pensles med æggehvide og drysses med sukker og kanel.

Bages ved jævn varme 225 grader i 4 - 5 minutter.

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.