lørdag

HINDBÆRSNITTER

Klassiske hindbærsnitter, bestående af mørdejsbunde, lagt sammen med hindbærmarmelade og med et lag hvid glasur er en gammel og elsket tørkage. Nogen har et vedvarende forhold til hindbærsnitten og kan næppe gå forbi et bagervindue uden at må ha' en hindbærsnitte.

Gammeldags hindbærsnitter kan også bestå af en rund mørdejskage, sammenlagt med hindbærmarmelade og drysset med groft sukker og snittede mandler.

Her bager vi de runde hindbærsnitter. Opskriften er af Gunna Agersted og Bodil Westergaard og fra 1953.
Der bliver ca. 25 kager af portionen.
 


HINDBÆRSNITTER

mørdej

250 g hvedemel
160 g smør/mgr.
80 g melis
1 æg
stiv hindbærmarmelade
1/2 sammenpisket æg
groft sukker
snittede mandler

Fedtstof og mel smuldres sammen, melis tilsættes og dejen samles med ægget. Dejen hviler overdækket og koldt et par timer.
Rul dejen ud på tykkelse med en tokrone og stik runde kager, på ca. 7 cm i diameter, ud. Brug en form eller et glas til at stikke ud med. På hver kage lægges 1 tsk. hindbærmarmelade  og langs kanten pensles kagen med sammenpisket æg. En anden udstukket kage lægges over og med en gaffel klemmes de to kager let sammen langs kanten uden om marmeladen. Kagerne pensles med æg og pyntes med groft sukker og smuttede, snittede mandler.

Bages i god varm ovn, 220 grader i ca. 20 minutter.

TIL GRISENS ÆRE

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.