mandag

HVEDEKRINGLER

Små hvedekringler, smurt med koldt smør og belagt med en god marmelade eller et godt syltetøj, er dejlige på morgenbordet eller til en kop kaffe eller te senere på dagen.

Hvis kringlerne skal være smukke og blanke, pensles de med et sammenpisket æg. Det ser nu nok så godt ud, især hvis de skal på bordet hele på et fad.

Da vi nu er igang, kan det jo betale sig at bage dobbelt portion, så der er nogle til fryseren også.

Hvedekringlerne tilskrives den norske husholdningslærerinde Henriette Schønberg Erken og er fra 1946.
 

HVEDEKRINGLER

850 g hvedemel
1/2 liter lunken mælk
30 g gær
1 tsk. salt
40 g smør
40 g sukker

Melet sigtes og irøres saltet. Mælken lunes og gæren opløses heri. Bland mel og mælk sammen og ælt til en fin blank dej. Dejen strøes over med mel, dækkes med et viskestykke og sættes til hævning et lunt sted. Hæver til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned, ælt den og tilsæt smør og sukker, der er rørt sammen til en skummende, hvid masse. Dejen efterhæver i 30 minutter og æltes igennem igen. Formes til små kringler og bages i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter. Kringlerne skal være pænt brune og lette.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.