onsdag

SIGTEBRØD

Sådan et rigtig godt gammeldags, hjemmebagt sigtebrød med koldt smør på er jo simpelthen forrygende. Brødet her er bagt med kærnemælk, sigtemel og flormel. Flormel var tidligere betegnelsen for det allerfineste hvedemel. Almindelig hvedemel er fuldt tilfredsstillende for resultatet.

Opskriften er af Girly Skodshøj og fra 1956
 

SIGTEBRØD

375 g sigtemel
125 g flormel
35 g gær
1 1/2 dl kærnemælk
1 1/2 dl vand
2 spsk. sukker
1 spsk. salt

Gæren udrøres med lidt af vandet. Resten af vandet varmes, piskes i kærnemælken, der sammen med gæres røres i det sammenblandede mel, tilsat salt og sukker. Meltyperne tilsættes og dejen æltes grundigt til den er blank og fin. Dejen drysses med lidt mel, dækkes med et rent klæde og stilles til hævning på et lunt sted ca. 1 1/2 time.
Dejen æltes igennem igen, slås op i et brød, ridses med en kniv og stilles til efterhævning 20 minutter på et lunt sted. Derefter pensles brødet med lidt æg eller æggehvide hvis det skal være fint blankt. Ellers en smule kaffe, inden det sættes i ovnen og bages ved 225 grader i 15 - 20 minutter.

Lad brødet køle af på en rist og blive koldt, før der skæres af det.

Spise med Mormor

Noget on Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.