Kagen er lagt sammen med kagecreme og på toppen et dejligt mandelfyld. Her efter Dr. Oetkers opskrift med bagepulver, bagt i en springform. Bienenstich kuchen bages også med gærdej.
Bienenstich kuchen dobles i opskrift og bages i en bradepande.
BIENENSTICH KUCHEN
kagedej
100 g smør
100 g sukker
1 spsk. vaniliesukker
1 æg størrelse M/L
1 tsk. mandelaroma
200 g mel
1 tsk. bagepulver
1/2
mandelfyld
50 g smør
75 g sukker
1 spsk. vaniliesukker
2 spsk. mælk
100 g hakkede mandler
kagecreme
100 g smør
75 g sukker
1 brev dr. Oetker kagecreme
2 dl mælk
Sæt ovnen på 160 grader. Rør blødt smør, sukker og vaniliesukker sammen. Tilsæt ægget og pisk mindst 2 minutter. Rør mandelaroma i og tilsæt sigtet hvedemel, blandet med bagepulver samt mælken. Rør det hele hurtigt sammen og kom dejen i en smurt springform.
Til mandelfyldet smeltes smør i en gryde. Tilsæt sukker, vaniliesukker, mælk og mandler. Rør godt og afkøl.
Den afkølede mandelmasse fordeles ovenpå dejen og kagen bages i 40 - 45 minutter. Afkøl den på en bagerist.
Til cremen røres smør, sukker og kagecremepulver sammen. Pisk mælken i lidt ad gangen og pisk godt indimellem, så cremen ikke skiller.
Flæk kagen, når den er helt kold og læg den sammen med cremen.
Sæt kagen i køleskabet til cremen er fast.
Kilde : Dr. Oetker
Spise med mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.