lørdag

BIENENSTICH KUCHEN

De, der så Søren Ryges udsendelse med de tyske og sønderjyske kvinder, som hver især bridrog til at lave sønderjysk kaffebord med alt, hvad der hører til, bemærkede måske også Søren Ryges begejstring for den tyske kage BIENENSTICH KUCHEN eller bistikkage.

Kagen er lagt sammen med kagecreme og på toppen et dejligt mandelfyld. Her efter Dr. Oetkers opskrift med bagepulver, bagt i en springform. Bienenstich kuchen bages også med gærdej.

Bienenstich kuchen dobles i opskrift og bages i en bradepande.


BIENENSTICH KUCHEN

kagedej

100 g smør
100 g sukker
1 spsk. vaniliesukker
1 æg størrelse M/L
1 tsk. mandelaroma
200 g mel
1 tsk. bagepulver
1/2

mandelfyld

50 g smør
75 g sukker
1 spsk. vaniliesukker
2 spsk. mælk
100 g hakkede mandler

kagecreme

100 g smør
75 g sukker
1 brev dr. Oetker kagecreme
2 dl mælk

Sæt ovnen på 160 grader. Rør blødt smør, sukker og vaniliesukker sammen. Tilsæt ægget og pisk mindst 2 minutter. Rør mandelaroma i og tilsæt sigtet hvedemel, blandet med bagepulver samt mælken. Rør det hele hurtigt sammen og kom dejen i en smurt springform.

Til mandelfyldet smeltes smør i en gryde. Tilsæt sukker, vaniliesukker, mælk og mandler. Rør godt og afkøl.

Den afkølede mandelmasse fordeles ovenpå dejen og kagen bages i 40 - 45 minutter. Afkøl den på en bagerist.

Til cremen røres smør, sukker og kagecremepulver sammen. Pisk mælken i lidt ad gangen og pisk godt indimellem, så cremen ikke skiller.

Flæk kagen, når den er helt kold og læg den sammen med cremen.

Sæt kagen i køleskabet til cremen er fast.

Kilde : Dr. Oetker

Spise med mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.