Citron-savarin er en lækker kage, godt svampet af sød citronsaft, drysset med flormelis og pyntet med citrontrekanter.
Opskriften er af Ellen Holme fra 1962
CITRON-SAVARIN
ca. 185 g margarine
170 g sukker (2 dl)
2 æg
3 tsk. bagepulver
240 g mel (4 dl)
1 citron
1 dl fløde eller mælk
flormelis
Margarinen blødgøres og piskes med sukker, dernæst med æg. Bagepulveret sigtes i melet, der blandes. Citronskallen rives i skålen til margarinen. Fløde eller mælk og mel blandes i dejen.
Dejen fyldes i en velsmurt, raspdrysset randform og bages 45 minutter midt i ovnen ved 170 grader.
2 tynde skiver skæres af citronen og udskæres i trekanter. Citronsaften udpresses, fortyndes med vand til der er 1 dl ialt. Smages til med, ca. 1 1/2 spsk. Når kagen er lunken, prikkes den med sterikkepind og citronsaften øses skefuldevis over kagen. Hvis ovnen stadig er lunken, sættes kagen ved åben ovndør, til ovnen er kold. Kagen drysses med flormelis og pyntes med citrontrekanterne.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.