torsdag

FLORENTINERKAGER

florentiner kager i husmandsudgave

Florentinerkager, skønne sprøde bunde, smurt med chokolade og lagt sammen med en god chokoladesmørcreme, pynter på ethvert kagefad. Størrelsen kan variere, alt efter temperament.

Det er en klassisk tørkage, egentlig bagt med mandler, men i denne udgave er mandlerne erstattet med havregryn.

Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956


FLORENTINERKAGER

dej

170 g melis
150 g smeltet margarine
1/2 dl fløde
1/2 dl sirup
2 dl havregryn
2 dl mel
1/2 tsk. bagepulver
chokolade

smørcreme

50 g blødt smør
1 spsk. kakao
1 spsk. flormelis

Ingredienserne røres sammen.

Sukkeret røres med det smeltede margarine. Heri blandes sirup og fløde. Mel blandes med bagepulver og røres i samtidig med havregrynene. Dejen sættes i små klatter på en meget godt smurt plade. De sættes med stor afstand, da de flyder en del ud.
Bages i ovnen ved 190 grader i 10 minutter.
Smeltet chokolade smøres over kagerne, der to og to lægges sammen med chokoladesmørcreme.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.