søndag

GAMMELDAGS BRUNSVIGER FRA BOGENSE

Rigtig gammeldags fynsk brunsviger, som man har lavet den på Bogense egnen kunne i gamle dage købes hos høkeren og hos hvedebrødskonen, der vandrede omkring. Da husholdningerne senere fik komfur, begyndte man hjemme at bage brunsviger.

Kilde : Fynske Egnsretter
Opskrift : Fynske Egnsretter / Lissy Rasmussen

Opskriften her er anderledes end den brunsviger, vi i dag kender fra bageren med den klæbrige sukkermasse ovenpå. Her er dejen penslet med smeltet smør og strøet med hakkede mandler, sukat og sukker.
 

GAMMELDAGS BRUNSVIGER FRA BOGENSE

dej

750 g mel
250 g smør
125 g sukker
60 g gær
4,8 dl mælk
2 æggeblommer
kardemomme

pynt

smeltet smør
hakkede mandler
sukat
sukker
æg

Mælken lunes, de øvrige ingredienser kommes i og dejen æltes. Hæver godt. Rulles ud og formes til en rund kage, som lægges på pladen med en snoning af dejen udenom. Snoningen gives nogle klip med en saks. Snoningen pensles med æg, stykket i midten dryppes med smeltet smør og bestrøs med hakkede mandler, sukat og sukker.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1/2 time.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.