Kilde : Fynske Egnsretter
Opskrift : Fynske Egnsretter / Lissy Rasmussen
Opskriften her er anderledes end den brunsviger, vi i dag kender fra bageren med den klæbrige sukkermasse ovenpå. Her er dejen penslet med smeltet smør og strøet med hakkede mandler, sukat og sukker.
GAMMELDAGS BRUNSVIGER FRA BOGENSE
dej
750 g mel
250 g smør
125 g sukker
60 g gær
4,8 dl mælk
2 æggeblommer
kardemomme
pynt
smeltet smør
hakkede mandler
sukat
sukker
æg
Mælken lunes, de øvrige ingredienser kommes i og dejen æltes. Hæver godt. Rulles ud og formes til en rund kage, som lægges på pladen med en snoning af dejen udenom. Snoningen gives nogle klip med en saks. Snoningen pensles med æg, stykket i midten dryppes med smeltet smør og bestrøs med hakkede mandler, sukat og sukker.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1/2 time.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.