Chokoladebundene bages i ikke for store lagkageforme, der helst skal være med løs bund.
Opskriften er af Kirsten Hüttemeier fra 1952
KANEL-LAGKAGE
4 æg
135 g sukker
3 top spiseskefulde kakao
4 top tsk. kanel
1 strøget tsk. nellike
75 g hvedemel
1 1/2 strøget tsk. bagepulver
valnøddefyld
2 dl piskefløde, pisket til skum
2 spsk. sukker
150 g finthakkede valnøddekerner
Pisk fløden stiv og bland den med de finthakkede valnødder og sukker.
pynt
150 g sigtet florsukker
3 spsk. kakao
2 spsk. kogende vand
halve valnøddekerner
Til lagkagebundene piskes æggeblommerne ekstra godt med sukkeret, kakao, kanel og nellike tilsættes og når alt er rørt godt sammen, iblandes de stiftpiskede æggehvider sammen med det sigtede mel og bagepulver. Det hele blandes let, men godt sammen.
Fordel dejen i 3 - 4 bunde i velsmurte ikke for store lagkageforme, helst med løs bund.
Bundene bages i ovnen for rask varme, 250 grader i 10 - 12 minutter. Køles af og lægges sammen med valnøddefyldet, når de er helt kolde. Til sidst oversmøres kagen med chokoladeglasur, når denne er lidt størknet. Pynt med halve valnøddekerner eller drys kagen med et tyndt lag kokosmel.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.