Kromandens chokoladekage tilhører gruppen af rørte formkager, hvor fedtstoffet blødgøres og røres med sukker, æg og til sidst de stiftpiskede æggehvider. - Lige dele fedtstof, sukker og mel gør, at kagen også kaldes pund til pund kage.
Kagen bages i en smurt randform og overtrækkes med chokoladeglasur så tyk, at den bliver hængende.
KROMANDENS CHOKOLADEKAGE
150 g smør eller margarine
150 g sukker
150 g smeltet, mørk chokolade
4 æg
20 stk. hakkede mandler eller nødder
150 g mel
1 strøget tsk. bagepulver
glasur
150 g sigtet florsukker
s spsk. kakao
2 spsk. varm kaffe
pynt
valnøddekerner eller mandler
Smørret eller margarinen røres med sukkeret og den smeltede, lidt afkølede chokolade tilsættes, hvorefter æggeblommerne røres i. Lidt hakkede, usmuttede mandler eller nøddekerner kommes i. Mel og bagepulver sigtes og blandes og til sidst røres de stiftpiskede æggehvider i, meget forsigtigt. Dejen røres let sammen og kommes i en smurt, godt med rasp drysset randform.
Bages ved svag varme, 140 grader i ca. 50 minutter.
Kagen skal være gennemkold før den overtrækkes med en tyk chokoladeglasur, rørt sammen af flormel, kakao og varm kaffe.
Stil kagen på et stykke papir medens den overtrækkes. Pynt med smuttede mandler eller halve valnøddekerner.
Spise med mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.