tirsdag

LIGE-DELE-KAGE

Lige-dele-kage er nem at gå til og hurtig at lave og så smager den dejligt med appelsinglasur og appelsinskal over. En god skærekage at have i ærmet, når man i en fart, skal fremstille lidt godt til en kop kaffe. Med til at gøre kagen nem er, at ingredienserne er opgivet i dl, frem for at skulle vejes.

Lige-dele-kagen indeholder lige dele æg, sukker og mel. Kagen er bagt med bagepulver og derfor bedst samme dag, den er bagt.

Opskrift af Girly Skodshøj fra 1956
 

LIGE-DELE-KAGE

2 æg
2 dl sukker
2 dl mel
1/2 tsk. bagepulver
75 g smeltet margarine

glasur

2 dl flormelis
2 spsk. appelsinsaft

lidt fintklippet gul appelsinskal

De hele æg piskes godt med sukker, dernæst melet, blandet med bagepulveret og det smeltede smør. Dejen hældes i en smurt kageform og bages i ovnen ved 170 grader i 1/2 time. Prøv med en strikkepind, om kagen er bagt.

Glaser med appelsinglasur og drys lidt fintklippet gul appelsinskal over kagen til sidst.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.