tirsdag

MANDELKAGEN

Mandelkage, overtrukket med tyk chokoladeglasur, drysset med smuttede, halverede mandler og pyntet med fintskårne appelsinstrimler, er en dejlig gammeldags skærekage til en god kop kaffe.

Kagen er, som alle kager, bagt med bagepulver, absolut bedst dagen, den er bagt. Kan dog godt stå til næste dag, pakket forsvarligt ind i husholdningsfilm.

Mandelkage tilhører gruppen af piskede formkager med fedtstof, hvor æg og sukker piskes til en tyk æggesnaps og herefter tilsættes smeltet, let afkølet fedtstof. Der er udelukkende anvendt kartoffelmel.

Opskriften er af Kirsten Hüttemeier fra 1952


MANDELKAGEN

4 æg
250 g sukker
1 spsk. vand
1 kop smeltet smør eller margarine (ca. 120 g)
100 g mandler
1 1/2 dl god rasp
3 spsk. kartoffelmel
2 strøgne tsk. bagepulver

glasur

125 g sigtet florsukker
1 spsk. kakao
2 spsk. varmt vand

pynt

smuttede, ristede, halve mandler
appelsinstrimler

Æggeblommerne piskes med sukker og vandet til en god æggesnaps. Heri røres det smeltede, lidt afkølede smør, mandlerne, der er smuttet og malet tilsættes og blandes i dejen med rasp. Til sidst sigtes kartoffelmel og bagepulver i og det hele røres let sammen med de stiftpiskede æggehvider.
Dejen fyldes i en kageform, der er smurt godt og drysset med rasp samt hakkede mandler.
Bages i ovnen ved svag varme, 150 grader i ca. 45 minutter.

Når kagen er kold, overtrækkes den med mørk glasur, medens den endnu er fugtig. Drysses med smuttede halverede mandler, der er ristet på en tør pande. Pyntes med fintskårne appelsinstrimler.

Spise med Mormor

Noget om Mad


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.