Mørdejsformene bages på bagsiden af linseforme og fyldes, når de er helt kolde.
Det er en gammel opskrift af Henriette Schønberg Erken fra 1946
MØRDEJSKAGER MED FRUGT
mørdej (linsedej)
200 g smør
200 g hvedemel
50 g sukker
1 æg
40 g mandler
fyld
frisk eller henkogt frugt samt kagecreme
Til mørdejen sigtes melet og heri arbejdes smørret, som først er rørt blødt. Sukkeret, ægget og de skoldede, malede mandler tilsættes. Dejen æltes hurtigt og sættes koldt nogle timer, gerne til næste dag.
Rulles ud i ca.2 mm tykkelse. Bagsiden af linseforme beklædes med dejen og bages i ovnen ved 200 grader til kagerne er lysebrune. Løsnes fra formene før de er helt kolde.
Fyld formene med frisk blandet frugt, skåret i små stykker eller dryp henkogte frugter godt af, evt. bland dem med frisk frugt som appelsin eller banan. Det er en smagssag, hvad man syntes. Fyld ikke kagerne før de skal serveres og kom til sidst jævn kagecreme hen over frugterne.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.