fredag

OLDEMORS LAGKAGE

Gammeldags lagkage med syltetøj og glasur står sikkert i tydelig erindring for de, der var børn i 50erne og gik til børnefødselsdage. Ofte var der et lag creme i lagkagen, ellers udgjorde syltetøjet, geléen fyldet alene.

Her bruger vi slet og ret en god ribsgelé mellem bundene, der overtrækkes med glasur. Konditorglasur af flormelis og æggehvide. Den krakelerer ikke så let og bliver hård, som glasur lavet af vand og flomelis.

En helt enkel, men meget dejlig lagkage, der faktisk bliver bedre af at stå et par dage først. Kagen er holdbar længe. Serveres, skåret i tynde skiver.
 

OLDEMORS LAGKAGE

1/4 kg margarine
1/4 kg melis
5 æg
1/4 kg mel
ribsgelé

glasur

flormelis og æggehvide

Margarinen blødgøres og røres med sukker og æggeblommerne. Melet røres i og til sidst de stiftpiskede æggehvider.
Dejen smøres meget tyndt ud på velsmurte lagkageforme. De bages i ovnen ved 180 grader i 10 minutter. Sammenlæg bundene med et tyndt lag ribsgelé, efterhånden som de er bagt.
Lagkagen bliver kun bedre af at stå sammenlagt nogle dage og er holdbar længe.

Glaser kagen med glasur, rørt af flormelis og æggehvide og servér den til en god kop kaffe i tynde skiver.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.