Baggrunden er den russiske balletdanserinde Anna Pavlovas turne i de to lande tilbage i 1920. Kagen blev serveret til ære for balletdanserinden i forbindelse med turneen.
Pavlova serveres som en stor, tyk marengsbund eller som her i "reder" til portionsbrug. Marengsen skal være sprød udenpå og blød og sej indeni.
Opskriften er af Lone Kjær og der bliver 10 stk. reder af portionen
PAVLOVA
1 dl pasteuriserede æggehvider (3 stk.)
1/2 tk. hvidvinseddike
200 g sukker
piskefløde, pisket til skum
frisk frugt efter behag
høvlet, mørk chokolade
Æggehviderne piskes meget stive, eddiken tilsættes og der piskes yderligere et minut. Tilsæt gradvist sukkeret og pisk til marengsen er tyk, hvid og fast.
Marengsmassen kommes i en sprøjtepose med strjernetylle og sprøjtes ud i ca. 10 reder på to bageplader med bagepapir.
Kagerne sættes i en ovn, 100 grader varm og bager i ca. 1 time. Afkøl bundene.
Fløden piskes til skum og frugten deles i mundrette stykker. Marengsen dekoreres med flødeskum og frugt. Til sidst drysses med høvlet chokolade.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.