søndag

ROSEMARIEKAGE

rosemariekage, - en smuk lyserød pyramide

Rosemariekage, en spændende, pyntelig og god kage, der i sin opbygning er lidt utraditionel, men flot med sin rosa farve og de gule ananasstykker som pynt. Den færdige kage antager form af en smuk lyserød pyramide, pynter med ananasstykker. En kage, der nok skal gøre lykke på kaffebordet.

Creme af flødeost og ananassaft lægges mellem lagene. Det er en skøn creme, der er med til at give kagen smag af friskhed.

Opskriften er af Ellen Holme fra 1962
 


ROSEMARIEKAGE

150 g mgr.
150 g sukker (1 3/4 dl)
2 æggeblommer
3 æggehvider
100 g ananasstykker
240 g mel (4 dl)
2 tsk. bagepulver
1 1/4 dl ananassaft
1/2 tsk. salt
1 tsk. vaniliesukker
3 flødeoste
ca. 2 dl ananassaft
ananasstykker (ca. 250 g)
rød frugtfarve

Margarinen blødgøres og piskes med sukker og æggeblommer. Hviderne piskes stive. Ananasstykkerne skæres fint og vendes i lidt af melet. Mel, ananas, bagepulver, saft, salt og vaniliesukker røres i deje, der fyldes i velsmurt papirsform som til roulade og bages i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Den bagte kage vippes over på en bagerist og papiret fjernes.
Kagen skæres i 5 strimler af forskellig bredde f.eks. 3 cm, 5 cm, 7 cm, 9 cm og 11 cm brede.

Flødeostene piskes sammen med saften og smages til med sukker. 1 spsk. creme stryges over hver af de fire bredeste strimler, der stables ovenpå hinanden med den smalleste strimmel øverst.
Resten af cremen farves ganske svagt rosa og kagen dækkes med creme og pyntes med ananasstykker.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.