Skal lagkagen være rigtig lækker, smager det himmelsk med solbærmarmelade mellem lagene, sammen med flødeskum.
Rugbrødet skal ikke være blandet med groft mel, men rent revet rugbræd
Opskriften er fra Det Danske Landkøkken 1950-1980
RUGBRØDSLAGKAGE - GÆSTEUDGAVE
100 g hakkede nødder
100 g revet rugbrød (ikke med groft mel)
6 æg (blommer + stiftpiskede hvider)
250 g sukker
1 tsk. bagepulver
fyld
1/2 liter piskefløde
evt. solbærmarmelade
pynt
mørk chokolade
Æggehviderne piskes stive, tilsæt lidt sukker og pisk hviderne til skålen kan vendes uden massen falder ud. Æggeblommer og sukker piskes hvidt, blandes let med nødder, revet rugbrød og bagepulver. Til sidst tilsættes de stiftpiskede æggehvider.
Bages i lagkageforme som 2 tykke bunde eller 3 tynde. Bagetiden er op til 20 minutter ved 200 grader afhængig af bundenes tykkelse.
Piskefløden piskes til skum og lægges mellem bundene og oven på den øverste bund. Pyntes med hakket mørk chokolade.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.