onsdag

SVESKEKAGE

Sveskekage med bunde bagt af kærnemælksbutterdej, lagt sammen med flødeskum, blandet med sveskemos og på toppen et flor tyndt lag flormelis, - det er en fantastisk lækker kage, som også er særdeles velegnet til dessert.

Sveskemosen kan det ikke betale sig at stå med. I vore dage, køber vi den færdig.

Opskriften er en gammeldags kageopskrift fra frøken Jensens Kogebog


SVESKEKAGE

kærnemælksbutterdej

250 g mel
250 g smør eller margarine
1 1/4 dl kærnemælk

Fedtstoffet smuldres i melet. Kærnemælken tilsættes og dejen æltes let sammen. Hviler køligt mindst en halv time før den udrulles.

1/2 portion kærnemælksbutterdej
sukker
1 dl piskefløde
100 g sveskemos

Del dejen i to dele. Rul hver del ud til en stor rund plade og skær den til efter en stor rund tallerken eller lignende.
Læg bundene på en plade og prik dem. Drys et tyndt lag sukker på.

Bag kærnemælksbundene i ovnen ved 200 i ca. 10 minutter.

Pisk fløden meget stiv. Bland sveskemosen i og læg den imellem de to kagebunde, der er kølet af forinden. Sigt til sidst et slør af flormelis over kagen og servér en god kop kaffe til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.