Det er en meget eftertragtet kage / dessert, der serveres verden over som fransk specialitet.
Opskrift : BoligLiv / Lone Kjær - rækker til 8-10 personer
TARTE TATIN
tærtebund
120 g hvedemel
60 g flormelis
100 g smør
1 spsk. vand
750 g æbler, gerne Cox orange
75 g smør
125 g sukker
Smørret hakkes sammen med mel og flormelis (i en foodprocessor). Tilsæt vandet og saml dejen. Lad dejen hvile tildækket et koldt sted i mindst 1 time.
Halver æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i både. Sukkeret smeltes på en pande og smørret tilsættes. Æblerne vendes forsigtigt i den varme karamel og simrer til de er møre og karameliserede. Det tager ca. 20 minutter. Æblerne må ikke brænde på.
Sæt ovnen på 180 grader og smør en springform med smør (24 cm i diameter). Æblerne lægges tæt i formen og karamellen hældes ved.
Tærtedejen rulles ud, så den passer og anbringes i formen øverst. Pres dejen godt ned mod æblerne. Det overskydende dej skæres af i kanten. Prik dejen med en gaffel og bag tærten i ovnen ved i ca. 30 minutter til dejen er gylden.
Kagen tages ud af ovnen og afkøler lidt, før den vendes ud på en tallerken med æblerne øverst.
Tarte tatin serveres lun med koldt flødeskum til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.