onsdag

BABA AU RHUM

Baba au rhum, denne verdensberømte kage består af en gærkage, gennemvædet af sukkerlage og dryppet med rom, hvori rosiner er opblødt.

Det er en bastant kage, dejen alene indeholder mange æg og sammen med sukkerlage og rom er det en kage med gods i og den smager himmelsk.

Som dessert serveres baba au rhum med syltede frugter, flødeskum eller is og resten af de udblødte rosiner.

Opskrift : Berlingske / Nana Simonsen
 

BABA AU RHUM

dej

130 g rosiner
3 dl mørk rom
15 g gær
2 spsk. vand
ca. 250 g italiensk hvedemel
25 g sukker
1/2 tsk. salt
4 æg
100 g blødt smør

sukkerlage

1 liter vand
500 g sukker
lidt mørk rom til at dryppe kagen med
reven skal af en usprøjtet citron

Til dejen røres vand og gær sammen. Hæld melet i et dejfad og lav en fordybning i midten. Hæld sukker, salt og 2 af æggene samt gærblandingen i fordybningen og bland det med melet, lidt efter lidt. Slå dejen blank med en grydeske, tilsæt endnu et æg og slå / rør igen, gentag med det sidste æg. Rør smørret og halvdelen af de udblødte rosiner i dejen (gem resten af rosinerne og rommen de er udblødt i til serveringen).
Dæk skålen med smurt plastfilm og lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Smør en stor randform med smør og drys den med mel. Slå dejen ned og kom den i formen. Lad kagen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse.

Stil ovnen på 200 grader og bag kagen en halv times tid. Lad den køle lidt af i formen før den vendes ud på en bagerist og køler af.

Til sukkerlagen koges vand og sukker over svag varme til en sukkerlage. Prik kagen og hæld sukkerlagen over og lad kagen suge så meget den kan.

Baba'en dryppes med rosin-rommen, spædet med ekstra rom og serveres med flødeskum eller vanilieis, lidt reven citronskal og resten af rosinerne.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.