søndag

GAMMELDAGS SVENSK TEKAGE

Vidunderlig tekage med korender, sukat, rosiner og cognac eller rom er fantastisk til en god kop kaffe og dejligere har vel en tekage aldrig smagt.

Det er en saftig bagepulverkage, der pakket ind, godt kan holde sig frisk et par dage på grund af de mange gode sager, der er i.

Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
 

GAMMELDAGS SVENSK TEKAGE

250 g mel
250 g smør
250 g sukker
150 g korender
sukat
rosiner
4 æg
lidt hakkede jordnødder
1 glas cognac eller rom
1 tsk. bagepulver

Smør og sukker røres hvidt og æggene røres i et ad gangen. Mel og bagepulver blandes og lidt af melet røres i, derefter cognac, resten af melet og til sidst de forskellige ingredienser, der først skal vendes i mel for ikke at synke til bunds i kagen.
Dejen hældes i en smurt kageform, drysset med lidt mel og bages for meget svag varme (120 grader) i tre kvarter til en time. Prøv med en strikkepind, om kagen er bagt.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.