torsdag

GEMMEKAGE

Når vi får uventede kaffegæster eller vi selv nyder en kop aftenkaffe eller aftente, er det rart at kunne ty til kagekassen efter en godbid til.

Det behøver blot at være en praktisk og velsmagende kage, hvor en skive til kaffen gør hele forskellen for den lækkersultne.

Gemmekage er netop sådan en kage, bestående af velsmagende sirupsbunde, lagt sammen med en kakaocreme, der gør kagen ekstra lækker.

Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
 

GEMMEKAGE

1 pund sirup
250 g farin
150 g margarine
1 1/4 pund mel
2 tsk. kanel
lidt ingefær
1 citronskal
1 tsk. natron
1 helt æg
1/2 dl kærnemælk
50 g gær

fyld

150 g flormelis
3 spsk. kakao
250 g palmin

Sirup, farin og margarine smeltes i en gryde og afkøles herefter. Melet blandes med krydderierne, gæren røres ud i en spsk. melis, ægget piskes sammen og det hele blandes i gryden og spædes op med kærnemælken til sidst.
Dejen hældes i en smurt bradepande og bages i en forvarmet ovn for svag varme en times tid.
Skæres i kvarter og gemmes hen.

Når vi skal bruge kagen, flækkes den igennem to gange og lægges sammen med cremen.

Til cremen smeltes palminen og afkøles til den er lunken, hvorefter kakao og flormelis blandes i.

Servér nu en glad kop kaffe med den gode sammenlagte gemmekage til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.