lørdag

KARAMELÆBLEKAGE

Når efteråret, om forhåbentlig lang tid endnu, sætter ind, er der vidunderlig mange måder at nyde og tilberede de gode danske æblesorter på. En klassiker er æblekage og her har de fleste nok en favorit-æblekage.

Denne gammeldags karamelæblekage er en anderledes æblekage, - en rigtig delikatesse. Gem opskriften og glæd familien med den, når de danske æbler er klar.
Lige velegnet til en glad kop kaffe som til dessert efter et godt måltid mad.

Opskriften er af Mesterkokken Richardt Oest-Larsen fra 1944
 

 

KARAMELÆBLEKAGE

1 1/2 kg æbler
1 kop melis
lidt smør
syltetøj
rasp
smørklatter

Skræl æblerne og skær dem i stykker. Kom sukker og lidt smør i en gryde og lad det smelte under stadig omrøring til det begynder at boble. Det må ikke brænde på. Kom hurtigt æblestykkerne i det smeltede sukker, rør lidt rundt, skru ekstra ned for varmen og lad æblerne koge møre under låg.

Smør en form eller et ildfast fad, drys et godt lag rasp heri, læg et lag kogte æbler, syltetøj og rasp og igen æbler, til formen er fuld. Øverst drysses rasp. Lidt smørklatter anbringes hist og her.

Bag æblekagen i ovnen ved svag varme en lille times tid.

Servér karamelæblekagen lun med flødeskum til i en skål.

Spise med Mormor

Noget om Mad



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.