torsdag

FARMORS KÆRNEMÆLKSKAGE

Endnu én af de så vidunderlige, gammeldags rørte skærekager, vi holder så meget af.. Farmors kærnemælkskage af rørt dej med smag af citron er dejlig at have i huset, når lækkersulten har det med at melde sig.

Kagen er hævet med natron og har en frisk og dejlig smag af citron.

Opskriften er fra Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1939


FARMORS KÆRNEMÆLKSKAGE

175 g margarine
2 æg
100 g sukker
2 spsk. citronsaft
revet citronskal af 1 citron
250 g hvedemel
1/2 tsk. tvekulsurt natron
1 dl kærnemælk
1 spsk. sukker

Til dejen røres margarinen blød, æggeblommerne røres i sammen med sukkeret. Citronsaft og -skal tilsættes. Mel og natron sigtes sammen og blandes i dejen skiftevis med kærnemælken. Æggehviderne piskes meget stive og derpå seje med 1 spsk. sukker. De vendes i dejen med let hånd.
Dejen fyldes i en smurt 1 1/2 liters smurt sandkageform, der stilles i kold ovn.

Bages i ovnen ved 185 grader i ca. 1 time.

Læg kagen i pæne skiver på et fad og skænk kaffe i kopperne.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.