lørdag

GAMMELDAGS FEDTEBRØD

Dagene bliver kortere og inden længe er vi kommet hen på den tid af året, hvor indendørs hygge med kaffe og stearinlys på bordet er en realitet.

Til en god kop kaffe hører også godt brød, om ikke andet så en småkage og småkager bager vi da selv, allerhelst de gode gammeldags, som husmødrene i generationer før os har bagt og budt familie og venner på.

Gammeldags fedtebrød, dem med kokos og glasur er velkendte småkager, her i en lidt anderledes version, hvor kokosmelet er drysset direkte på kagerne fremfor at komme i dejen.


GAMMELDAGS FEDTEBRØD

250 g hvedemel
180 g smør eller margarine
125 g melis
1 æggeblomme

glasur

1 æggehvide
1 tsk. eddike
kokosmel til drys

Melet sigtes og heri smuldres koldt smør eller margarine. Sukkeret drysses i og i en fordybning i dejen lægges æggeblommen. Dejen samles og æltes med let hånd. Ælt ikke for meget. Stil dejen koldt nogle timer eller til næste dag, udrul den tyndt og skær den af til en stor firkant. Skær kagerne ud i aflange stykker og drys dem med kokosmel.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 minutter til kagerne er lysebrune.

Til glasuren blandes æggehvide og det sigtede flormelis sammen med eddiken  til glasuren er sej.
Smør den på kagerne og køl dem af.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.