søndag

GAMMELDAGS KOMMENSKRINGLER

Gammeldags kommenskringler fra 50ernes barndom, hvor de skønne kringler med mellemrum dukkede op på bordet til en kop te, sammen med smør og orangemarmelade fra Dundee.

Specielt husker jeg, at min mors passion for orangemarmelade fra Dundee, altid i hvide porcelænsglas.

Jeg har tidligere omtalt kommenskringler på Spise med Mormor, dengang med en opskrift fra frøken Jensens Kogebog.

Opskriften her er fra Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1939. Der bliver 20 stk. af portionen.


GAMMELDAGS KOMMENSKRINGLER

75-100 g margarine
3 dl mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
25 g gær
1 æg
ca. 500 g hvedemel

pensling

sammenpisket æg

pynt

2-3 spsk. kommen

gærdej

Margarinen smeltes i den varme mælk, salt og sukker blandes i. Gæren udrøres med den lunkne mælk. Æg og mel tilsættes. Dejen æltes godt igennem og stilles til hævning ca. 30 minutter. Efter hævningen æltes dejen igen igennem og deles i 20 stykker, der trilles til fingertynde stænger. Formes til kringler, der lægges på smurt plade (plade med bagepapir) og efterhæver i ca. 15 minutter.
I steder for efterhævning kan kringlerne kommes i en gryde med kogende vand. Kringlerne tages op, når de kommer op til overfladen. Sættes på smurt plade, pensles med æg og drysses med kommen.

Kringlerne bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Servér gammeldags kommenskringler flækket med smør og marmelade til en kop te.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.