lørdag

GEORGINEKAGE

Tidligere chefkonditor og leder af Conditori La Glace, giver opskriften på Georginekage, en vidunderlig lagkage, lagt sammen af lagkagebunde, makronbund og en skøn flødecreme.
 

Georginekage, en af mange kager og desserter, der har kendetegnet Conditori La Glace siden åbningen i 1870.

Kilde : Spis Dansk/ Ebbe Jepsen

GEORGINEKAGE

makronbund

50 g kransekagemasse
100 g melis
1 - 1/2  æggehvide
jordbær- eller hindbærsyltetøj

lagkagebunde

3 æg
150 g melis
150 g mel
1/4 tsk. bagepulver

flødecreme

1/2 liter kogt vaniliecreme, blandet med 1/2 liter piskefløde, pisket til skum.

pynt

flødeskum

Kransekagemassen blandes med melis og æggehvide over jævn varme til dejen kan stryges ud på et stykke bagepapir, skåret ud efter en lagkagebund.
Bages i ovnen ved 225 grader i 7 - 8 minutter.

Til lagkagebunde røres æg og melis skummende, mel og bagepulver sigtes i og dejen stryges ud på 2 smurte lagkagebunde.
Bages i ovnen ved 225 grader i 7 - 8 minutter.

Lagkagen lægges sammen i følgende rækkefølge : Makronbund, smurt med syltetøj, halvdelen af flødecremen, 1 lagkagebund, resten af flødecremen og herpå den anden lagkagebund.
Stryg flødeskum ud over kagen og sprøjt flødeskum i kanten.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.