søndag

INGEFÆRKAGE

Denne gammeldags ingefærkage med korender er en både nem og hurtig kage, når man lige står og mangler en god skærekage til kaffen. Kagen har en dejlig mørk og intens smag, på grund af farinindholdet.

Nu afhænger det kun af, om alle er til ingefær, da det med ingefær ofte er sådan, at enten elsker man smagen eller også kan man ikke fordrage den.

Opskriften er fra Den Blå Bagebog, som første gang udkom i 1939.
 

INGEFÆRKAGE

dej

125 g margarine
175 g farin
3 æg
250 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
1 spsk. stødt ingefær
1/2 dl mælk

fyld

50 g korender
2-3 spsk. hakket, syltet ingefær

Margarinen røres blød og sukkeret drysses i. Hele æg tilsættes, ét ad gangen. Mel, bagepulver og ingefær sigtes sammen og blandes i. Mælk og fyld tilsættes.
Dejen hældes i en smurt 1 1/2 liters sandkageform, der stilles i kold ovn. Bages ved 200 grader i ca. 50 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.