mandag

ISLANDSK LAGKAGE

Islandsk lagkage, bestående af kokosbunde, smurt med en fed chokoladecreme og pyntet med flødeskum, er en overdådig mundfuld, som man skal være lidt varsom med. Kagen bliver hurtig for meget.

Opskriften på islandsk lagkage fik jeg for mange år siden, men havde fået den forlagt, så jeg har måtte ud på lånemarkedet, for at finde den igen.

Opskriften her har jeg lånt hos Eva Wagner i Evas Køkken


ISLANDSK LAGKAGE

4 æggehvider
140 g flormelis
140 g kokosmel
100 g smeltet chokolade
4 pasteuriserede æggeblommer
60 g flormelis
100 g blødt smør

2 dl fløde, pisket til skum

Pisk hviderne stive med sukkeret og vend kokosmelet i. Kom dejen i en springform, 24 cm, foret med bagepapir i bunden. Kagen bages i ovnen ved 150 grader i 45 minutter og afkøles.

Smelt chokoladen og rør æggeblommerne med flormelis og smør. Tilsæt chokoladen og smør cremen på bunden. Pynt kagen med flødeskum og evt. lidt høvlet kokos.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.