tirsdag

KAGE MED SAFRAN

Kage med safran, en dejlig gærkage til en kop kaffe, når man får lyst til at prøve lidt andet end det sædvanlige repertoire.

Safran er, ud over at være hundedyrt, et krydderi, der skal anvendes med største agtpågivenhed, så smagen af krydderiet ikke bliver for kraftig.

Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
 

KAGE MED SAFRAN

1 g safran
lidt sukker
lidt varm mælk
2 æg
1 stor kop mælk
110 g smeltet margarine
50 g gær
1 spsk. sukker
400 g mel

æggehvide
groft tesukker
hakkede jordnødder

Safran stødes i en morter fint sammen med lidt sukker og det opløses i lidt varm mælk. To æg piskes og røres sammen med en stor kop mælk og den smeltede margarine.  Gæren opløses med 1 spsk. sukker og blandes i. Til sidst blandes mel og safran i. Dejen skal være temmelig løs i det. Den formes til en stor rund bolle og stilles til hævning.
Før bagningen smøres den med æggehvide og strøes med groft tesukker og hakkede jordnødder.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. en god halv time.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.