fredag

KAMMERJUNKERE

Hjemmebagte kammerjunkere med en dejlig smag af vanilie eller kardemomme er en herlig ledsager til sommerens koldskål og når der bages kammerjunkere, så bag en god portion.

Kammerjunkere kan også anvendes til frugtsupper eller f.eks en gammeldags citronsuppe, hvor kammerjunkere er et godt alternativ til tvebakker, især hvis man er til det søde.

Der bliver ca. 75 stk. af portionen.

Opskriften er fra Tørsleffs Den Blå Bagebog
 

KAMMERJUNKERE

dej

250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilie eller 1/2 tsk. kardemomme
35 g sukker
75 g margarine
1 æg
1/2 dl fløde

Mel og bagepulver sigtes sammen, sukker og vanilie tilsættes og kold, fast margarine hakkes i. Saml dejen med ægget og fløde og ælt den blank og ensartet.
Dejen rulles ud på et meldrysset bord i 1 cm tykkelse. Udstikkes i små, runde kager, der lægges på en smurt plade (plade med bagepapir).
Kagerne bages i ovnen ved 280 grader i 15-20 minutter

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.