lørdag

KARENS KARTOFFELSANDKAGE

Sandkage i klassisk udgave eller som her, bagt med mosede kartofler og glaseret med citronglasur, holder altid til en god kop kaffe.

Min foretrukne sandkage har altid været min mormors vel omkring hundrede-årige opskrift, bagt med kartoffelmel. Herom en anden gang. I dag vælger vi denne dejlige gammeldags sandkage med smag af citron.

Opskriften er fra Tørsleffs Den Blå Bagebog
 

KARENS KARTOFFELSANDKAGE

dej

100 g smør eller margarine
300 g sukker
3 æg
150 g kolde, kogte, mosede kartofler
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
saft og revet skal af 1 citron

Til dejen røres smør eller margarine hvidt med sukkeret og tilsættes æggeblommer, citronsaft og revet citronskal. De godt mosede kartofler tilsættes sammen med melet, der er iblandet bagepulveret. De stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i dejen, som fyldes i en smurt 1 1/2 liters sandkageform og sættes i en kold ovn.
Bages ved 170 grader i ca. 1 time og 10 minutter.

Glaser sandkagen med citronglasur, lidt citronsaft og flormelis rørt sammen, når kagen er kold.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.