fredag

KÆRNEMÆLKSKRANSE

De dejligste gyldne kærnemælkskranse kogt i fedt eller olie, drysset med sukker og serveret lune. Kardemomme og kanel giver smag til disse dejlige kager, der ikke mindst ind under jul vil gøre sig på de juleudsmykkede borde.

Opskriften er af den norske husholdningslærerinde Henriette Schønberg Erken fra 1949.


KÆRNEMÆLKSKRANSE

1/2 liter kærnemælk
400 g sukker
2 æg
1/4 tsk. kanel
1/2 tsk. kardemomme
2 tsk. bagepulver
1/2 kg. hvedemel

Æg og sukker piskes godt sammen til det er hvidt, tilsættes krydderierne, mælken og melet, hvori bagepulveret er blandet godt. Tilsæt mere mel, hvis dejen ikke kan rulles ud. Æltes godt, rulles ikke for tyndt ud til kranse ved hjælp af to glas af forskellig størrelse.

Kog kransene i fedt til de er gulbrune.

Servér lune kærnemælkskranse, drysset med sukker til en god kop kaffe.

Noget om Mad

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.