lørdag

TVEBAKKER

Tvebakker vil være kendt af den ældste generation, som noget, der tidligere var udbredt brugt i frugtsupper og ikke mindst tvebakker med varm mælk og sukker over. Det smager for øvrigt godt.

I modsætning til de små, søde kammerjunkere, er tvebakker noget større, tørrede og så er de ikke søde. Tvebakker er rigtig gode i frugtsupper, som der skulle være rig lejlighed til at fremstille her midt i frugtsæsonen.

Hjemmebagte tvebakker er lige til en rigtig regnvejrsdag, hvor vi fremstiller til kagedåserne.

Opskriften er fra Tørsleffs Den Blå Kogebog og der bliver ca. 50 stk. af personen.
 

TVEBAKKER

dej

250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
50 g margarine
1 1/2 dl mælk
1 tsk. citronessens

Mel og bagepulver sigtes sammen, sukker og salt tilsættes. Kold, fast margarine hakkes i, mælk og essens tilsættes og dejen æltes blank og ensartet.
Rul dejen ud på et melstrøet bord i 1 cm tykkelse, udstikkes i små, runde kager og lægges på smurte plader (plader med bagepapir). Bages i ovnen ved 200 grader ca. 6 minutter.
Bollerne afkøles, flækkes og tørres ca. 12 minutter i ovnen ved 160 grader.

Tvebakkerne skal være helt kolde før de kan lægges i kagedåser og gemmes.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.