torsdag

INDBAGTE PØLSEHORN

Når der skal hygges i familien, er et fad gammeldags pølsehorn, et rigtig godt udgangspunkt.

Dejen er egentlig en almindelig franskbrødslignende dej med gær og hævetiden kort.
Anvendes bayerske pølser, er en halv pølse passende pr. horn.

Opskriften er en gammel Oma opskrift.


INDBAGTE PØLSEHORN

400 g hvedemel
50 g gær
2 dl skummetmælk
75 g margarine
1 tsk. salt

fyld

12 bayerske pølser

Mælken lunes til den er håndvarm og gæren opløses heri. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes blank og smidig. Den formes til en kugle, der hviler tildækket i 5 minutter.
Dejen rulles ud til en firkant, 36 x 42 cm og skæres ud i 12 lige store stykker. Læg en pølse på hvert dejstykke og tryk dejen sammen om pølsen. Enderne lukkes ved at trække dejen sammen. Trilles let og sættes på en smurt bageplade (bagepapir).
Efterhæver, tildækket og lunt i ca. 20 minutter og pensles med sammenpisket æg.

Bager i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter på ovnens midterste rille.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.