fredag

MANGEÆGSKAGE

Mangeægskage er som navnet siger en kage med mange æg. Kagen har været kendt i den sønderjyske landsdel langt tilbage, hvor især folk på landet med adgang til egne råvarer, har bagt den.

I de helt gamle opskrifter indgik 12 - 14 æg. I vore dage "nøjes" vi med 6 - 8 æg i denne lidt discount udgave.

Mangeægskage er lagt sammen med brombærsyltetøj eller æblemos og pyntes med flødeskum og evt. lidt fyld.

Kilde : Inge Adriansen


MANGEÆGSKAGE

dej

6 - 8 æg
1 dl sukker
1 dl kartoffelmel
1/2 tsk. bagepulver

fyld

1 1/2 dl piskefløde
brombærsyltetøj eller æblemos

pynt

1 1/2 dl piskefløde

Æggeblommer og sukker røres til en tyk, hvid æggesnaps. De stiftpiskede hvider vendes forsigtigt i. Bagepulveret blandes med kartoffelmelet, der blandes i.
Bages i to velsmurte lagkageforme i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Når bundene er kolde, lægges de sammen med brombærsyltetøj eller æblemos. Pyntes med flødeskum og evt. lidt af fyldet.

Dæk et smukt kaffebord og byd på en gammel sønderjysk egnsret til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.