mandag

NØDDEKAGE FRA PRAG

Traditionel kage fra Prag, lagt sammen med en nøddefromage, glaseret med smeltet chokolade og pyntet med nødder eller mandler.

Kagen kan også lægges sammen med smørcreme, tilsat æggeblommer, vanilie og rom og så kan den bages som en almindelig formkage, bagt i sandkageform.

Her laver vi den festlige version med nøddefromage.

Opskrift Lotte Havemann 1967
 

NØDDEKAGE FRA PRAG

dej

4 æggeblommer
100 g sukker
1 spsk. rom eller 2 dråber romessens
100 g rasp
1/2 tsk. bagepulver100 g hassel- eller valnøddekerner
4 æggehvider

fyld

2 blade husblas
4-5 dl piskefløde
2 spsk. flormelis
50-100 g hassel- eller valnøddekerner

pynt

overtrækschokolade
nøddekerner eller smuttede mandler

Æggeblommer og sukker piskes til en let og luftig æggesnaps. Rom, rasp, blandet med bagepulver og finmalede nødder røres i æggemassen med let hånd. Hviderne piskes meget stive og vendes med en dejskraber i dejen ad 2-3 gange. Dejen fyldes i en velsmurt, raspdrysset springform og bages på ovnristen på næstnederste rille i ovnen ved 180 grader i ca. 40-45 minutter. Tages forsigtigt ud af formen og afkøles på en bagerist.

Når kagen er kold, skæres den igennem, så man har 3 bunde. Disse lægges sammen med flødefromage, glaseres med smeltet overtrækschokolade og pyntes med nødder eller smuttede mandler.

Til fyldet piskes fløden til skum, der tilsættes flormelis og udblødt, smeltet husblas samt grofthakkede nødder.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.