lørdag

STRIBETÆRTE

Gammel sønderjysk stribetærte eller striftå't, bestående af 6 ganske tynde lagkagebunde, lagt sammen med ribsgele og pyntet med flormelisglasur.

Kagen var i gammel tid en helt almindelig barselsgave i Sønderjylland, helt op til 1940'rne. Barselskvinderne, der jo kunne få mange kager, var vilde med den, da den kunne holde sig op til 14 dage i en kold kælder.

Kilde : Inge Adriansen
 

STRIBETÆRTE

dej

5 æg
125 g kartoffelmel
250 g sukker
1 tsk. Bagepulveret

fyld

400 g ribsgele

Pynt

100 g flormelis
En anelse vand

Æggene deles i blommer og hvider i hver sin skål. Æggehviderne piskes stive. Strø forsigtigt sukker i og rør rundt. Tilsæt derefter blommerne en ad gangen. Kartoffelmel, iblandet bagepulveret strøs i. Tilsæt evt. 1 spsk. Koldt vand for at gøre dejen lidt mere lind. Hæld derefter dejen i 6 smurte lagkageforme eller i 3 forme i 2 omgange. Portioner svarer til 3 almindelige lagkageforme eller 6 ganske tynde bunde.
Bundene lægges sammen med ribsgele mellem hvert lag. Pyntes med flormelisglasur.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.