onsdag

AUSTRALSK ORANGE NOT BREAD

Et klassisk australsk brød til at smøre smør på er orange not bread eller som vi kan kalde det, et appelsinbrød. Brødet er vidunderligt, smurt med smør til en kop varm te.

Nødder og appelsinskal er nogle af de dejlige ingredienser, der gør brødet så dejligt.

Det er nødvendigt at opbevare brødet i en plasticpose eller en dåse med tætlukkende låg for at holde det frisk, da det er bagt med bagepulver.

Opskrift bearbejdet til dansk af Lotte Havemann 1967.


AUSTRALSK ORANGE NUT BREAD

2 æg
200 g sukker
1 1/2 dl mælk
350 g mel
4 tsk. bagepulver
50 g smør eller margarine
1 dl nøddekerner
1 dl fintsnittet, syltet appelsinskal
1 spsk. revet appelsinskal

Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps. Mælken tilsættes. Mel og bagepulver blandes og en fjerdedel tages fra. Resten røres i blandingen sammen med smeltet, afsvalet smør. Resterende mel blandes med hakkede nødder, fintsnittet, syltet appelsinskal og finrevet appelsinskal. Det blandes i dejen som herefter hældes i en velsmurt, raspdrysset form og bages i ovnen på en bagerist ved 175 grader i ca. 45 minutter.

Brødet afkøles på en bagerist og skæres i skiver, der smøres med smør og serveres til en varm kop the.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.