tirsdag

EFTERÅRSKAGE

Hel aktuel, skøn, gammeldags, rørt kage med æble, kanel, vanilje og rosiner i. Efterårskage er en hurtig kage at lave og der kan blive 15 pæne stykker i alt af kagen.

Skal der gøres lidt ekstra ud af en i forvejen god kage, kan der tilsættes lidt smuttede, grofthakkede mandler og pyntes med mandler oven på en citronglasur.

Citronglasur er, ud over at den smager godt, rigtig nem at lave. I en almindelig glasur af en smule kogt vand og flormelis, erstattes halvdelen af vandet med citronsaft, evt. nogle dråber gul frugtfarve og lidt reven citronskal.

Kilde : Lilian Kaufmann 1972



EFTERÅRSKAGE

dej

150 g mel
250 g melis
1 stort eller 2 små æbler, skrællet og skåret i terninger
1 spsk. stødt kanel
2 tsk. vaniljesukker
1 dl rosiner
2 spsk. smør eller margarine
1 1/2 dl mælk
3 æg
2 tsk. bagepulver

rasp til formen

Pisk æggene sammen og pisk sukkeret i til en lys og luftig masse. Skræl æblerne og skær dem i små terninger. Kom æbleterninger, kanel, rosiner og det smeltede afsvalede smør eller margarine over i æggemassen og rør godt. Rør mælken i, bland mel og bagepulver og rør til sidst dette i massen.

Smør en lille bradepande og drys med rasp. Hæld dejen i og bag den i ovnen ved 225 grader i 35-40 minutter.
Lad kagen svale af (gerne i formen).

Bred evt. citronglasur over kagen og pynt den med mandler.

Spise Med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.