onsdag

GAMMELDAGS KANELKAGE

Gammeldags kanelkage med fyld af remonce har altid været et hit blandt store og små. Remonce med kanel er noget af det mest foretrukne fyld i kager og snegle.

Kanelkagen er her bagt i en springform, men et hvilken som helst rundt og ovnfast fad kan bruges.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


GAMMELDAGS KANELKAGE

gærdej

400 g mel
30 g gær
2 dl mælk
75 g smør eller margarine
1 tsk. kardemomme
2 spsk. melis
1/2 tsk. salt

remonce

50 g smør
3 spsk. melis
1 1/2 spsk. stødt kanel

til pensling

1 æg

Rør gæren ud i den lune mælk og kom smørret eller margarinen heri. Bland de tørre dele og ælt gærvæden i. Arbejd dejen godt sammen til den er smidig og blød. Rul den ud på et melet bord til en aflang firkant, 1 cm tyk og ca. 18 cm bred. Fordel smørret over deje, drys med sukker og kanel og rul dejen om fyldet på den lange led.
Skær denne dejroulade i 2 cm tykke skiver med en skarp kniv og anbring disse skiver tæt ved siden af hinanden i en smurt springform eller i noget andet rundt og ovnfast. Skiverne skal fylde hele formen ud.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Pensl med æg og bag kagen ved jævn, god varme, 200 grader i ca. 20 minutter.

Lad kagen køle af på en bagerist.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.