fredag

HIMMERIGSMUNDFULDE

Himmerigsmundfulde, karamelkager, lagt sammen med smørcreme, er dejlige på kaffebordet.

Kagerne kan bages en dag, der er lidt god tid og lyst til bagning. Gemmes i tætlukkende kagedåse og lægges sammen to og to med smørcreme, når de skal bruges.
Der bliver ca. 30 stk. af portionen

Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog, som udkom første gang i 1939.


HIMMERIGSMUNDFULDE

dej

135 g smør eller margarine
160 g sukker
1/2 dl sirup
1/2 dl fløde
70 g havregryn
100 g hvedemel
1/4 tsk. bagepulver

smørcreme

125 g smør
100-125 g flormelis
1 æggeblomme
1 tsk. vanilje
evt. 2 spsk. kold kagecreme

Smørret røres blødt. Sigtet flormelis drysses i, æggeblomme og vanilje røres i. Cremen kan blandes med kagecreme.
Smørcreme kan smages til med frugtsaft, vin, likør eller krydderier.

Til dejen Røres ingredienserne sammen i den angivne rækkefølge. Dejen trilles til valnøddestore kugle, der lægges med god afstand på smurte plader (bagepapir) og bages i forvarmet ovn ved 185 grader ca. 8 minutter til dejen bobler.

De flade kager afkøles på pladen før de løsnes.
Lægges sammen to og to med smørcreme.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.