lørdag

HONNINGKAGER FRA APPENZELL

Traditionelle honningkager fra den schweiziske kanton Appenzell, er typisk runde honningkager, pyntet med pomeransskal.

Det er en absolut specialitet for området, disse hårde og tørre honningkager.

Opskriften er bearbejdet på dansk af Lotte Havemann 1967
 

HONNINGKAGER FRA APPENZELL

dej

1 æg
2 spsk. mælk
1 dl sukker
2 1/2 dl honning
ca. 500 g mel
1 tsk. kanel
1/4 tsk. nellike
1/2 tsk. muskat
2 tsk. natron

syltet pommeransskal

Æg, mælk og sukker piskes let sammen. Honningen smeltes ved svag varme og røres i æggeblandingen. Mel, krydderier og natron tilsættes. Hold lidt mel tilbage. Dejen æltes glat og smidig. Lægges koldt 3-5 timer, indpakket i folie.
Rul dejen ud på et melet bord i ca. 1 cm tykkelse og stik runde kager, ca. 7 cm i diameter, ud. En strimmel syltet pomeransskal lægges på hver kage. Kagerne lægges på smurte plader.

Bages i ovnen ved 175 grader i 20-30 minutter. Afkøles på bagerist.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.