lørdag

HONNINGLAGKAGE MED VANILJESMØRCREME

Uimodståelig er denne skønne honninglagkage med smag af julens krydderier og lagt sammen med den dejligste vaniljesmørcreme. Til allersidst chokoladeglasur på toppen, drysset med hakkede hasselnøddekerner. En gudeskøn decemberkage.

Denne fantastisk dejlige Honninglagkage med vaniljecreme er der al mulig grund til at finde plads til i julemåneden, hvor det gælder om at ha' det rart og hygge os sammen om noget godt, selv om vi har travlt.

Kagen bages i springform og deles i tre bunde.

Naturligvis kan den dejlige honningkage spises på alle tider af året.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972

Foto : Det Kongelige Bibliotek

HONNINGLAGKAGE MED VANILJECREME

honningdej

300 g mel
4 æg
200 g puddersukker
75 g smør eller margarine
200 g honning
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt kanel
30 g sukat
30 g pomeransskal

rasp til formen

vaniljecreme

3 æggeblommer
2 dl mælk
2 tsk. maizenamel
2 spsk. melis
1/2 stang vanilje
50 g smør

chokoladeglasur

200 g flormelis
1 spsk. kakaopulver
1 æggehvide
12-15 hasselnøddekerner

Pisk æggeblommer og puddersukker godt sammen. Smelt smør eller margarine og honning i en gryde og rør det i æggemassen. Bland krydderier, mel og bagepulver i, riv sukat og pomeransskal på det grove af rivejernet og bland også det i dejen. Fold til sidst de stiftpiskede æggehvider i.

Smør en springform og drys den med rasp, inden dejen hældes i. Bagen kagen ved jævn varme, 175 grader i omkring 1 time. Løsn den i kanten med en skarp kniv og tag den ud af formen, når den er svalet noget af. Lad kagen køle helt af på en bagerist. Flæk kagen på to steder, så der bliver tre bunde og læg dem sammen med vaniljecremen.

Til vaniljesmørcreme koges mælken nogle minutter med den flækkede vaniljestang. Lad den svale lidt af. Pisk æggeblommer, sukker, maizenamel og mælk sammen i en tykbundet gryde. Sæt den over varmen og rør i det til indholdet tykner. Tag det fra varmen og rør smørret i.

Den færdige kage dækkes med et lag chokoladeglasur, lavet af flormelis og kakao, rørt sammen med æggehviden, lidt efter lidt til glasuren er tyktflydende. Fordel glasuren over lagkagen og drys med hakkede hasselnøddekerner.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.