fredag

INGRIDKAGER


Snart står julen for døren og atter vil nationen stå i køkkenet og bage til jul. Julesmåkager, i hvert fald de gode, gammeldags slags, der har været bagt i generation efter generation, skal fyldes i dåser. Herlige at nyde december igennem, så vi bager rigeligt.

I nogle familier tapes kagedåserne til og de gemmes væk til selve julen. Julebagning er smækfyldt med  traditioner, som vi nyder at følge år efter år, - hver famile sine traditioner.

I den kommende tid vil vi finde opskrifterne frem på alle de gamle danske julesmåkager, som vore mødre, bedstemødre og oldemødre har bagt før os.

Disse dejlige gamle småkager, der består af lysebrune kager, lagt sammen to og to med ribsgelé og vendt i vaniljesukker medens de endnu er varme, vil være dejlige på julens småkagefade.

Opskrift : Helene Hjul fra 1932
 


INGRIDKAGER

150 g melis
275 g margarine
400 g mel
lidt salt

vaniljesukker
ribsgéle

Melis og margarinen røres til salve og derefter tilsættes melet og en bagatel salt. Det hele æltes godt sammen. Dejen hviler nu 1/2 time inden den udrulles (ikke for tyndt) og afstikkes med et vinglas til små, runde kager, der bages lysebrune i en god varm ovn, 225 grader i ca. 6 - 8 minutter.
Udtages af ovnen og medens de endnu er varme, vendes kagerne i vaniljesukker og sammenlægges to og to med ribsgelé imellem.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.