søndag

KIRSEBÆRKYS

Kirsebærkys, små, lækre småkager, rullet i finthakkede mandler og pyntet med syltede kirsebær, gammeldags småkager, der pryder ethvert kaffebord.

Kagerne kan opbevares i en tætlukket kagekasse.

Kilde : Lilian Kaufmann 1972
 


KIRSEBÆRKYS

dej

250 g mel
175 g smør eller margarine
80 g melis
1 æg
1 knsp. bagepulver

pensling

1 sammen pisket æg

tilbehør

1 - 1 1/2 dl syltede kirsebær
25 g mandler

Rør fedtstof og sukker blødt. Tilsæt ægget og bland melet i, som må være sigtet sammen med bagepulveret. Arbejd dejen hurtigt, men godt sammen og tril små kugler på størrelse med en lille valnød. Dyp kuglerne i sammenpisket æg, dernæst i de finthakkede mandler. Anbring dem på en smurt bageplade (bagepapir), tryk en fordybning i midten med fingeren og anbring et halvt, godt afdryppet kirsebær i fordybningen.
Bag kagerne ved jævn, god varme, 200-225 grader i 6-8 minutter til kagerne er gyldne.

Køl dem af på en bagerist.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.