lørdag

SHERRY-NØDDEKAGE

Lækker skærekage, bagt i randform, dekoreret med sherryglasur og drysset med knuste nødder, er en rigtig klassiker blandt skærekager og en meget lækker kage. Selve kagen er fyldt med cocktailbær, smagt til med sherry og hasselnødder. En rigtig søndagskage.

Kagen er bagt med bagepulver og skal derfor opbevares i noget tætlukkende, hvis den skal gemmes til næste dag.

Opskrift : Amo


SHERRY-NØDDEKAGE

dej

200 g hvedemel
150 g smør eller margarine
150 g sukker
3 æg
½/2 tsk. bagepulver
50 g cocktailbær
1/2 dl sherry
50 g hasselnøddekerner

pynt

10 g nødder

glasur

100 g flormelis
1 spsk. sherry
1 spsk. kogende vand

Hasselnødderne afskalles og hakkes. Læg nødderne i en lagkageform eller lignende, anbringes i en hed ovn ved 200 grader i 5 minutter. Herved løsnes skallerne, som let fjernes ved gnidning. Hak de afskallede nødder.

Rør blødgjort fedtstof og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen under stadig omrøring. Sigt bagepulver og mel sammen og tilsæt blandingen sammen med cocktailbær og nødder. Rør det hele hurtigt sammen under tilsætning af sherryen.

Fyld dejen i en smurt, raspet randform, der rummer ca. 1 1/2 liter.
Kagen bages i en forvarmet ovn på nederste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter.

Efter bagningen vendes kagen ud på en bagerist eller lignende. Dekorér kagen med glasur og drys med de knuste nødder, medens glasuren endnu er fugtig.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.