mandag

STORE VANILJEKRANSE

Opskriften på disse gammeldags vaniljekranse med mandler stammer fra Madam Mangors kogebog fra 1866. Kransene er store og sprøde og fyldt med mandler.

De bitre mandler kan erstattes med søde mandler, der smager lidt mindre kraftig af mandel. Måske mest betryggende ikke at have bitre mandler i køkkenet.

Fundet af opskriften skyldes Den Gamle By i Aarhus og hvis man ikke selv orker at bage, kan de dejlige vaniljekranse købes i bageriet i Den Gamle By.

Der bliver ca. 80 store vaniljekranse af portionen.

Kilde : Madam Mangor / Den Gamle By Aarhus


STORE VANILJEKRANSE

500 g mel
1 æg
350 g smør
250 g sukker
1/2 stang finthakket hel vanilje (stang og korn)
250 g søde hakkede mandler med skal
15 bitre, hakkede mandler (søde mandler kan bruges)

Mandlerne ristes i ovnen, afkøles og hakkes fint. Mel, æg, smør, sukker, vanilje og mandler æltes godt sammen, så dejen slipper hænderne.
Herefter rulles en tyk pølse. Skær dejen i små stykker, som trilles og lægges i små kranse med et stort hul, så dejen ikke løber sammen.

Dup lidt ekstra mel på fingrene under trilningen.

Hvis kransene skal have riller, kan dejen køres igennem en kødhakker med en særlig plade til vaniljekranse.
Bages i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.