torsdag

CALIFORNIA-SNITTER

California-snitter med remonce af mandler og kanel og hindbærmarmelade er en godbid til en glad kop kaffe. Prikken over i'et sættes med en god chokoladeglasur.

Kagerne er en smule tidskrævende at lave, men er rigeligt hele ulejligheden værd.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972


CALIFORNIA-SNITTER

dej

300 g mel
150 g smør eller margarine
50 g gær
2 æg
2 spsk. melis

remonce

100 g smør
80 g melis
25 g mandler
1/2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. mandelessens

til pensling

2-3 spsk. fløde eller mælk

chokoladeglasur

150 g flormelis
1 - 1 1/2 spsk. kakaopulver
1 - 2 spsk. vand

Smuldr gær og fedtstof i melet. Pisk æggene sammen og pisk sukkeret i. Ælt det hele sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i 20 minutter i stuetemperatur.

Til fyldet skoldes, smuttes og males mandlerne fint. Bland dem med melis, kanel og vaniljesukker og gnid smørret og mandelessensen sammen med denne blanding til en blød masse.

Del dejportionen i 3 lige store dele. Rul først den ene del ud og anbring den i en lille, smurt bradepande eller i en halv stor. Fordel hindbærmarmeladen herover. Rul dejportion 2 ud og læg den over marmeladen. Fordel remoncen over dette dejlag. Rul den sidste portion dej ud til et låg herover.

Lad kagen hæve igen i tre kvarter. Pensl med fløden (mælken) og sæt kagen i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 25 minutter. Lad kagen blive kold i formen.
Bland flormelis og kakaopulver sammen og rør det med vandet til glasuren er tyktflydende. Fordel chokoladeglasuren over kagen, når den er kold.

California-snitter sættes på bordet, skåret i skrå snitter lige inden serveringen, til en god kop kaffe.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.